Liiga tiedotti perjantaina, että sarjan pudotuspelit alkavat 15.4. Pudotuspelien ensimmäinen kierros on kuitenkin kokenut pieniä muutoksia entiseen verrattuna.

Sijat 7-10 osallistuvat ensimmäiselle kierrokselle. Jatkopaikat ratkaistaan CHL:stä tutulla menetelmällä. Otteluparissa pelataan kaksi ottelua ja voittaja lasketaan yhteismaalien tuloksella.

Ensimmäinen ottelu pelataan heikommin runkosarjassa sijoittuneen joukkueen kotihallissa. Ottelu kestää 60 riippumatta lopputuloksesta. Toinen ottelu voi venyä jatkoajalle yhteismaalien ollessa tasan. Jatkoaikaa pelataan maaliin asti.

Jos joukkue ei pysty osallistumaan ensimmäiselle kierrokselle karanteenin takia, nostetaan tilalle seuraava joukkue sijan 10 ulkopuolelta.

Neljännesvälierät alkavat 19.4. Ottelusarjat järjestetään tutulla paras seitsemästä -tyylillä, mutta otteluita pelataan tiuhempaan tahtiin. Jos joukkue ei pysty osallistumaan ottelusarjan peliin, niin katsotaan se luovutusvoitoksi.

Harkinnassa on myös yhdellä paikkakunnalla järjestettävät kuplaolosuhteet, mikäli lääketieteen asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta tällä saadaan tartuntariskejä merkittävästi minimoitua.

Suomen mestari on selvillä ennen kevään MM-kisoja. Aikataulut määräytyvät turvallisuustoimien ja testausprotokollan vaatimusten mukaisesti.