NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin tolppien välissä hyvää työtä tekevä Joonas Korpisalo nousi keskiviikkoyön yhdeksi suomalaistähdeksi otettuaan hallitsevasta Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightningista niskalenkin maukkaassa 4-2-voitossa.

Suomalaistorjujan ilta oli nappisuoritus. Korpisalo venyi kumilätkän eteen miehekkäät 36 kertaa nousten samalla matsin ykköstähdeksi.

Matsin tauottua tapahtui kenties jonkinsortin ihme, kun sinitakkien persoonaluotsi John Tortorella äityi kehumaan Leijonissanin torjunutta vahtia.

– Tulimme kuuden pelin vierasreissulta, joten ensimmäinen pelin sen jälkeen näyttää olevan kova. Korpisalo oli erinomainen ja hän antoi meille mahdollisuuden, valmentaja sanoi Fox Sportsin mukaan.

Suomalainen ei päässyt yhdessäkään erässä mitenkään erityisen helpolla, sillä eräkohtaiset torjuntamäärät olivat 13, 11 ja 12.

Korpisalo on pysäytellyt pikkumustia tällä kaudella 28 ottelussa 90,2 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,99.

Voitto oli Columbukselle elintärkeä, sillä nyt viimeinen jatkopaikka on viiden pinnan päässä. Keskisestä divisioonasta viimeisenä tällä hetkellä jatkoon tyrkyllä oleva Nashville Predators tosin on pelannut ottelun vähemmän.