Kiista Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Ville Heinolasta on torppaamassa kanadalaisseuran suunnitelman tähtipuolustajan hankkimisesta NHL:n siirtotakarajalla.

NHL-sisäpiiritoimittaja Darren Dreger paljastaa Jetsin lähestyneen Nashville Predatorsia ruotsalaispuolustaja Mattias Ekholmin mahdollisen siirron tiimoilta, joskin Predatorsin korvauspyyntö on nousemassa Dregerin mukaan nyt treidin kynnyskysymykseksi.

Toimittaja paljasti DFO-podcastissa Predators-pomo David Poillen vaatineen vastineena Ekholmista 1. kierroksen varausvuoroa, puolustajalupaus Ville Heinolaa sekä yhtä pienempää palasta. Jets ei kuitenkaan ollut valmis luopumaan kesän 2019 varaustilaisuudessa 1. kierroksella kiinnittämästään Heinolasta, joka on iskenyt tämän kauden 16 AHL-pelissä tehot 4+6=10.

Vasta 20-vuotiaasta Heinolasta odotetaan Jetsin tulevaisuuden kärkipuolustajaa, minkä vuoksi päätöstä vetäytyä Ekholm-kaupoista suomalaislupaukseen vedoten voidaan pitää varsin ymmärrettävänä.

NHL:n kuluvan kauden siirtotakarajan kuumaksi nimeksi noussut 30-vuotias Ekholm on merkkauttanut tämän kauden 34 ottelussa 17 (5+12) tehopistettä. Ruotsalaisen 3,75 miljoonan dollarin cap hitin sisältävä sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen.