Suomalaisyllättäjä ilmiliekeissä NHL:n ykkösvarauksen rinnalla – Rasmus Ristolainenkin sai kokea vireen karulla tavalla

© Kuva: Getty Images

Kaukana NHL:n jatkopaikoista rypevä, pakki Rasmus Ristolaisen tähdittämä Buffalo Sabres sai perjantain vastaisena yönä nokkaan kunnolla, kun New Jersey Devils latoi maalikarkeloiden päätteeksi tauluun luvut 6-3. Kesän 2012 loppuottelija oli vahva etenkin ottelun alussa ja lopussa tehden sekä avaus- että päätöserässä kolme maalia.

Devilsin sankariksi nousi sen ykkösketju, joka pisti pelissä hyrskyn myrskyn latoen tiskiin tehot 3+6=9. Trion pelaajista kaikki, eli Janne KuokkanenJack Hughes ja Jegor Sharangovits mässäilivät mieheen tehot 1+2=3. Kenttä on mielenkiintoinen kombo, kun siinä on NHL:n debytantti, ykkösvaraus ja eksoottisen Valko-Venäjän nouseva tähti.

Eräänlainen käännekohta, 1-3-maali oli trion väkevä työnäyte, jossa siinä ottavana osapuolena oli Rasmus Ristolainen. Purkavaa syöttöä yrittänyt Ristolainen jäi puolustuspäässä pulaan Kuokkasen kanssa, ja pian koko Devils-nippu oli niskassa. Devilsin tulikuuma suomalainen syötti Hughesille avopaikkaan karvauksen jälkeen, ja New Jersey karkasi kahden maalin johtoon.

– Siinä ketjussa on vähän kaikkea. Siinä on ampuja, siinä on pari pelintekijää, siinä on räjähtävä ja tilaa tekevä Jack. Se on nippu, jonka haluamme pitää yhdessä, luotsi Lindy Ruff sanoi seuran kotisivuilla.

Kärpissä kauden aloittaneen Kuokkasen saldo on nyt 6+13=19, jolla irtoaa koko joukkueen sisäisen pörssin viides sija. Devilsin syöttöpörssissä suomalainen on neljäntenä.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Huh, mikä tykki! Sebastian Aho rikkoi rajapyykin, NHL-uran alku ollut poikkeuksellisen kovaa liekehdintää


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta