Puolivälierien avauspäivä oli todellakin onnistunut Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemen näkökulmasta. Lahtelaisten puolivälierävastus TPS:ää vastaan runkosarjan loppupuolella Petteri Wirtasen telomisesta loukkaantunut virtuoosi palasi askiin liekehtien turkulaisia vastaan puolivälierien avausosassa tolkuttomat tehot 1+3=4.

Lahtelaisjoukkue väänsi 5-3-yllätysvoiton siirtyen ottelusarjassa johtoon voitoin 1-0, ja pian matsin jälkeen seura tiedotti tehneensä pienikokoiselle ja taiturimaiselle hyökkääjälle ensi kauden kattavan jatkopahvin.

Tuskin ovat maanantait jollekin niin onnistuneita kuin eilen. Päivä nimittäin sai vielä kaiken oleellisen lisäsi huikean kirsikan kakkuun, kun Liiga kertoi Twitter-tilillään Kangasniemen huimasta ja harvinaisesta tempusta.

Oulusta lähtöisin oleva peluri pystyi takomaan vasta kolmantena pelikaanina neljä pinnaa yhteen pudotuspelimatsiin. Aiemmin tempussa olivat onnistuneet vain kansainvälisestikin menestystä niittäneet Ryan Lasch ja Tero Koskiranta.

Liiga

@smliiga
#PelicansFi'n Iikka Kangasniemi oli joukkueensa ratkaisupelaaja neljännesfinaaliavauksessa #HCTPS'ää vastaan iskemällä kautta aikojen kolmantena Pelicans-pelaajana neljä pistettä yhdessä playoffs-ottelussa. Aikaisemmin tempussa ovat onnistuneet Ryan Lasch ja Tero Koskiranta.

Kangasniemen tehoilu oli poikkeuksellisen hurjaa – olkoonkin, että osaahan hän tehoilla – sillä aiemmin 19 pudotuspeliottelun saldo oli yhteensä 2+3=5.

Puolivälierät jatkuvat tiistaina toisilla osilla:
Lukko-Ilves klo 16
(Voitot 1-0)

TPS-Pelicans klo 16
(Voitot 0-1)

HIFK-Kärpät klo 18.30
(Voitot 1-0)

Tappara-KalPa klo 18.30
(Voitot 1-0)