Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi nousi joukkueensa kärkinimeksi tiistain vastaisena yönä pelatussa NHL-ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Öljypaidat voittivat matsin luvuin 4-1 Oilersin oltua päätöserän puoleen väliin asti 0-1-tappiolla. Sitten joukkue aloitti huiman pyörityksen.

Edmonton takoi noin kahdeksassa minuutissa neljä niittiä reilut 17 minuuttia pelanneen Puljujärven saalistaessa tehot 1+1=2. Suomalaisen ilta oli todellakin nappisuoritus, sillä tehotilastoon hyökkääjä saalisti huikean lukeman +3. Ykkösketjussa Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kanssa hyökännyt peluri nousi ottelun kakkostähdeksi heti kanukin jälkeen.

Viidessä edellisessä pelissä tehot 3+1=4 tehnyt suomalainen antoi nyt myös kovuutta, kun hän jakoi Habsin Tomas Tatarille kovan pommin pelin ratkaisuhetkillä, päätöserässä. McDavid iski Puljujärven töötin jälkeen voittomaalin.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA JUTUISTA MYÖS:

Mikä liito taas! Roope Hintz kärkipäässä kovassa tilastossa – NHL:n usea tähtinimi jää tylysti taakse