Patrik Laineen ja Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellan välinen suhde on kiinnostanut NHL-faneja jo suomalaistykin alkuvuoden siirrosta alkaen.

Juuri 23 vuotta täyttänyt Laine ei ole näyttänyt sopeutuneen Tortorellan nihilistiseen valmennusfilosofiaan. Suomalaistykki onkin löytänyt itsensä useampaan otteeseen penkin päästä pelin ratkaisuhetkillä.

NHL:n siirtotakarajalla Toronto Maple Leafsiin kaupattu pitkäaikainen Columbus-kapteeni Nick Foligno kertoo The Wally & Methot Show -podcastissa oman versionsa kaksikon väleistä.

– On olemassa harmillinen mielikuva siitä, että Tortorella haluaisi ainoastaan ryöpyttää pelaajiaan. Tämä ei pidä paikkansa. Jos tekee töitä ja toimii ammattimaisesti, Tortorella rakastaa sinua, Foligno aloittaa.

– Patty vasta opettelee näitä asioita. Hän on nuori ja lahjakas kaveri, jolle pelaaminen on helppoa. Tällä hetkellä hän yrittää saada kuntoon sen toisen puolen, jossa häneltä odotetaan paljon joka päivä. Kuinka saapua hallille, kuinka harjoitella ja valmistautua.

– Uskon Patty Laineen selviävän Tortorellan maailmassa. Itse asiassa uskon, että hänellä voi olla jopa mukavaa jonkun ajan kuluttua. Kyse on siitä, että saa homman toimimaan, ja toisilta se ottaa kauemmin kuin toisilta, Foligno arvioi.