Boston Bruinsin tolppien välissä torjuva luottomies Tuukka Rask venyi keskiviikon vastaisena yönä vihdoin NHL-kauden ensimmäiseen nollapeliinsä Buffalo Sabresin jäätyä jalkoihin luvuin 2-0.

Suomalaiskonkari venyi pikkumustan eteen 32 kertaa, ja yksi eniten tähän päätään hakanneista oli Arttu Ruotsalainen. NHL:ään pirteästi tulleen debytanttihyökkääjän kolme laukausta maalia kohti oli Sabres-hyökkääjistä toiseksi eniten.

Ottelun ykköstähti oli taiston tauottua vaatimaton.

– Tässä oli kyse puoliksi taidosta ja puoliksi onnesta, kai, hymähti Bruinsin sivuilla Rask, joka palasi vasta äskettäin sairastuvalta kärsittyään ylävartalovammasta.

Savonlinnalaislähtöinen molari on napsinut pikkumustia tällä kaudella 91,6 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,22. Jotta vire jatkuu vastakin, joutuu Rask seuraamaan kuulemma kuntoaan – toisaalta nyt olo tuntui tarpeeksi hyvältä.

– Täytyy pitää huoli voimasta ja muusta niin hyvin kuin mahdollista. Toivottavasti pystyn pelaamaan vielä monta kuukautta jatkossakin. Tunnen oloni hyväksi. Nyt mikään ei vaivaa minua, joten hyvä näin.

Bruins kipusi voittonsa myötä 58 pisteeseen ja itäisessä divisioonassa joukkue keikkuu nelossijalla. Ensimmäinen karsiutujan paikka on kuusi pinnaa takana, joskin sen tilan NY Rangers on pelannut kaksi ottelua Bruinsia enemmän.

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Voi kurjuus: Miro Heiskasesta ja Roope Hintzistä kummastakin ikäviä uutisia