Sanotaan, ettei runkosarjalla ja pudotuspeleillä ole mitään tekemistä keskenään pallopelien maailmassa. Ottelut ovat erilaisia, teema on erilainen, työmiehet loistavat.

HIFK on todistanut näistä väittämistä ainakin viimeisen todeksi. Runkosarjassa joukkueen kolme tehokkainta pelaajaa olivat Jere Sallinen saldolla 15+20=35 sekä Alex Broadhurst (7+28=35) ja Ville Leskinen (8+21=29), mutta pudotuspeleissä laulu on muuttunut totaalisesti. Esimerkiksi näiden veijarien tehot kolmen pudotuspeliottelun jälkeen ovat 1+0=1, 0+2=2 ja 0+0=0.

Kärpät-sarjan kolmessa pelissä HIFK:lle eniten tehoja latoi peräti viisi pistettä (2+3) kiskonut Micke-Max Åsten – runkosarjassa hän nakutti 36 koitoksessa saldon 2+4=6. Melkoista playoff-loistoa!

Komea on myös runkosarjan 38 pelissä tehot 2+8=10 summanneen Juho Keräsen playoff-saldo 2+1=3. Noilla irtoaa HIFK:n pudotuspelien sisäisen pistepörssin kakkossija.

Åstenin ja Keräsen loistaminen tietysti kuulostaa jokseenkin eriskummalliselta, mutta toisaalta hyökkääjät ovat alaketjunen armottomia työjuhtia, kovaa peliä kaihtamattomia sotureita, jotka eivät anna yhdessäkään vaihdossa tuumaakaan periksi – juuri sellaisia pelaajia, joilla on loistoaihiot loistaa kevään ratkaisupeleissä.

HIFK raivasi tiensä tiensä siis suoraan kolmella Kärpät-voitolla välieriin, jossa vastaan tulee Pelicansin sunnuntaina puolivälierien kuolemanpelissä kohtaava TPS tai mitalipelipaikkansa KalPaa vastaan voitoin 3-1 sinetöinyt Tappara.