NHL:n persoonaluotsi John Totrorellan valmentama Columbus Blue Jackets koki viime yönä jo kahdeksannen tappionsa putkeen, kun se hävisi Tampa Bay Lightningille jatkoajan jälkeen lukemin 3-4.

Tampa Bayn iskemä 3-3-tasoitusmaali puhutti runsaasti, kun Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo loukkaantui komeassa venytyksessä. Peliä ei vihelletty poikki, vaikka suomalaisvahti oli tuskaisen näköinen, eikä hän pystynyt reagoimaan kunnolla.

Heti ottelun jälkeen Tortorella ei tiennyt Korpisalon tilasta sen tarkemmin, mutta nyt muutamia tunteja myöhemmin päävalmentaja puhui suomalaisesta seuran kotisivuilla niitä näitä.

– Hänhän pelasi hyvin. Korpisalon pelaaminen on ollut taistelua viime aikoina, ja tänään hän antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Voi olla, että vahdin kausi on paketissa. Columbuksella on runkosarjaa jäljellä enää kuuden ottelun verran, eikä se tule yltämään jatkoon.

Jos Korpisalo ei enää pelaa, saattaisi Porin Ässissä tynkäkaudella 2019-20 Suomen Liigaa pelannut 22-vuotias lupaava Daniil Tarasov saada ensikasteensa NHL:ssä. Hän on pelannut tällä kaudella kotimaassaan KHL:ää ja VHL:ää sekä nyt Blue Jacketsin farmissa AHL:ää. Cleveland Monsterissa pikkumustat ovat tarttuneet 88,3 prosentin varmuudella.

– On liian aikaista spekuloida näillä, mutta nämähän ovat asioita, jotka voisivat käydä toteen. Samaan aikaan toivomme vain, että Korpisalo on kunnossa ja pystyy palaamaan maalille pian, seuran kotisivuilla kirjoitettiin.