Komeaa jälkeä! NHL-joukkueen suomalaiset heräsivät ilmiliekkeihin kuolemanpelissä

© Kuva: Getty Images

Lauantain vastainen yö oli Dallas Starsin suomalaisille upea onnistuminen joukkueen selvässä, ja ennen kaikkea elintärkeässä 5-2-voitossa. Tähtipaidat ovat nyt kaksi pinnaa viimeistä jatkopaikkaa perässä Tampa Bay Lightningin otettua selkäänsä selvin numeroin.

Suomalaispelurit pääsivät ilmiömäiseen iskuun näiden noustessa mukaan jokaiseen osumaan. Roope Hintz summasi saldon 1+2 (+4), Joel Kiviranta pisteet 1+1 (+3) ja Miro Heiskanenkin alusti yhden maalin (+1). Väkevä oli myös pisteittä jääneen Esa Lindellin panos – pakki saalisti tehotilastoon häikäisevän saldon +4. Matsin tähdistöön nousivat kakkospalkittu Hintz ja kolmostähti Kiviranta.

Pelaajista tehokkain koko kauden otannalla on 41 pelissä 43 (15+28) pinnaa latonut Hintz. Heiskasen saldo 53 matsin jälkeen on 7+18=25, 54 ottelua pelanneen Lindellin 5+11=16 ja 24 pelissä esiintyneen maailmanmestari Kivirannan 5+5=10.

Preds ja Stars käyvät viimeisestä jatkopaikasta kiivaan taistelun, ja ensiksi mainittu kohtaa runkosarjassa vielä kahdesti Carolina Hurricanesin. Kreivin aikaan viiden ottelun tappioputken katkaissut Stars puolestaan hakee elintärkeitä pisteitä Chicago Blackhawksilta.


St. Louis Blues – Florida Panthers | Kissapaidat vahvoilla Missourissa!

Floridan ruuti on kuivaa! Joutuuko Ville Husso jälleen kiekkosateeseen?