No huhheijaa: Kultaleijona voi voittaa NHL:n erikoisen tilaston todella kovalla lukemalla

Ensimmäinen kunnon NHL-kausi ja sen tuoma vastuu eivät ole horjuttaneet Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari Jani Hakanpäätä – vaan päinvastoin. Viime kaudella viidessä ottelussa debytoinut tulokas on saanut tällä sesongilla vastuuta upealla tavalla niin Anaheim Ducksissa kuin Carolina Hurricanesissakin.

Peruspakki tuleekin sijoittumaan ihan kärkisijoille eräässä erikoisessa tilastossa, kiitos osaksi myös seurasiirron. Kun Suomen mestari pelasi Anaheimissa 42 matsia ja nyt Canesissa vyölle on kertynyt 15 ottelua, on koko kauden ottelumäärä Hakanpäällä jo 57 – vaikka runkosarjassa jokainen joukkue pelaa 56 ottelua.

Viime yön 0-5-tappiossa Nashville Predatorsia vastaan Carolinan takalinjoilla reilut 19 minuuttia pelanneen Hakanpään nykyinen joukkue sai runkosarjan jo purkkiin. Pelimäärätilastossa kakkossijaa jakavat 45 pelaajaa, joilla vyöllä on 56 nyt ottelua.

– Olemme erittäin innoissamme Janista – toki tuon maalin takia, mutta myös hänen muusta pelaamisesta. Jani blokkaa laukauksia ja ottaa isoja osumia, hän on loistava lisä tähän, joukkuekaveri Jaccob Slavin hehkutti seuran kotisivuilla Hakanpään osuttua tällä kaudella Nashville Predatorsia vastaan.

18.01 minuuttia ottelua kohden luutinut Hakanpää on eittämättä vastuunsa ansainnut röyhkeällä ja perusvarmalla puolustuspelaamisella. Lisäksi keskisen divisioonan voittaneessa Hurricanesissa St. Louis Bluesin kesän 2014 neloskierroksen 104. varaus pääsi myös tehoille kivasti. Anaheimissa saldo oli 0+1, mutta Carolinassa pelaaja paukutti tehot 2+1.

Pelaajan maaleista toinen takasi äskettäin Canesin jatkopaikan.

– Rehellisesti sanottuna fiilis on hyvä. On mukavaa saada kiekko reppuun etenkin, kun tuo maali varmisti meidän pudotuspelipaikan, Hakanpää oli veistellyt vapaasti suomennettuna toimittaja Andrew Schnittkerin mukaan taannoin.

Taalaliigan runkosarjassa on jäljellä vielä muutamia otteluita.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004