Tshekin saadessa MM-kisoihin kahdeksan NHL-vahvistusta Suomi ja Ruotsi eivät tunnu saavan puoltakaan siitä. Vaikka NHL-vahvistusten määrä ei suoraan korreloi MM-kultaan, olisi heistä joukkueelle kuin joukkueelle hyötyä.

Tre Kronor sai hiljattain huonoja uutisia, kun heidän huipputähtensä kieltäytyivät matkasta Riikaan. SVT:n mukaan Mikael Backlund, Oskar Lindblom, John Klingberg, Rasmus Dahlin ja Mika Zibanejad eivät edusta Ruotsia tämän vuoden MM-turnauksessa.

Ensimmäisiin MM-kisoihinsa päävalmentajana valmistautuva Johan Garpenlöv on toistaiseksi saanut joukkueeseensa kaksi NHL-vahvistusta. Marcus Sörensen ja Isac Lundeström ovat lupautuneet Tre Kronorin käyttöön Riiassa.

Ruotsilla on takanaan edellisistä kisoista karvas pettymys, kun se tippui jo puolivälierissä. Vuosilta 2017 ja -18 sillä on kaapissaan MM-kultaa.