Huikeaa! Mikko Rantanen voitti Coloradon pistepörssin ja joukkue NHL:n runkosarjan

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen, Joonas Donskoi ja koko Colorado Avalanche päättivät NHL:n runkosarjan upeaan ilotukseen perjantain vastaisena yönä. Joukkue kaatoi onnettoman Los Angeles Kingsin 5-1 nousten läntisessä divisioonassa 82 pisteeseen – määrään, joka riitti koko NHL:n runkosarjan voittoon. Se on Avsille kolmas kautta seurahistorian.

Colorado oli ensimmäisellä tauolla tappiolla 0-1, mutta toisessa erässä paukkui urakalla, viidesti – osaksi kiitos suomalaisten.

Rantanen syötti Nathan MacKinnonian paikanneen ketjukaveri Tyson Jostin iskemät 1-1- ja 2-1-maalit, ja samalla suomalainen nosti kauden saldon lukemiin 30+36=66. Pelissä osui myös Donskoi.

Rantanen keikkuu koko NHL:n pistepörssissä peräti kuudentena, ja runkosarjaa on jäljellä enää viiden pohjoisen divisioonan matsin verran. Joukkueensa sisäisen pörssin voiton suomalainen puolestaan sinetöi komeasti.

Normaaliolosuhteissa Rantanen olisi todennäköisesti paiskonut yhden kauden piste-ennätyksenkin rikki, mutta nyt se jäi toteutumatta runkosarjan vajauden takia. Rantasen yhden kauden rekordi on 87 pinnaa sesongilta 2018-19.

Avs kohtaa pudotuspelien avauskierroksella maailmanmestari Niko Mikkolan St. Louis Bluesin. Läntisen divisioonan toisen ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparin muodostavat Vegas ja Minnesota Wild.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille