Carolina Hurricanes käynnisti pudotuspelitaipaleensa taalaliigassa selvällä 5-2-voitolla Nashville Predatorsista. Ottelusarjan sinivalkoiset pelurit eivät nousseet ensimmäisessä suomalaiskohtaamisessa mihinkään hirvittävän kirkkaaseen valokeilaan, vaikka toki Canesin Teuvo Teräväinen ja Predsin Erik Haula maalasivatkin.

 

Yksi ilman tehoja jäänyt pelaaja oli reilut 20 minuuttia peliaikaa saanut Sebastian Aho. Raumalaislähtöisen hyökkääjän jäämistä pisteittä NHL:n pudotuspeleissä voidaan pitää pienimuotoisena yllätyksenä, sillä ennen tiistain vastaista yötä hän oli nakuttanut 23 matsissa peräti 24 (8+16) pinnaa.

Twitteristä kävi selväksi, että ennen ensimmäistä osaa tilastoitu Ahon pudotuspelimatsien ottelukohtainen pistekeskiarvo 1,04 oli Canesissa paras Cory Stillmanin kanssa. Nyt Ahon lukema on 1,00.

Pisteettömyyden yllätyksellisyyttä puoltaa myös se fakta, että peli oli suomalaistykille vasta seitsemäs kiikareilla tämän pudotuspelitaipaleellaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho is averaging 1.04 points per game in his #StanleyCup Playoffs career (8-16—24 in 23 GP), tied with Cory Stillman for the highest such average in @Canes history. Can he keep up this pace? #NHLStats

📺: Game 1, CAR vs. NSH at 8 p.m. ET on BSSO, CNBC, SNE, TVAS

Suomalaisten yksityiskohtaisemmista tilastoista on syytä nostaa esille Ahon laukaisumäärä seitsemän, Teräväisen tehotilaston saldo +2 ja Mikael Granlundin vastaava -3.

Joukkueiden välisen avausosan hahmo oli kaksi maalia niitannut Carolina-kippari Jordan Staal. Kolmosketjun sentteri onnistui iskemään taululle 2-1- ja 4-2-osumat toisessa sekä kolmannessa erässä.

Ottelusarjan toinen osa pelataan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.