Miesten jääkiekon MM-kilpailut pyörähtivät käyntiin perjantaina. Tällä kertaa turnauksessa ei nähdä NHL:n kirkkaimpia tähtiä, mutta Leijonat.com nostaa esiin kolme kisojen ehkäpä kovinta nimeä.

Nico Hischier, hyökkääjä, Sveitsi
New Jersey: 21 ottelua: 6+5=11

NHL-seura New Jersey Devilsin kapteenin osallistuminen MM-kisoihin ei ole yllätys, sillä seurajoukkuekausi meni pipariksi loukkaantumisen takia. Hischier ehti pelaamaan vain 21 ottelua, joissa hän saalisti 11 tehopistettä, joten nälkää jäi MM-jäille.

Sveitsin joukkueen kirkkain tähti varattiin keväällä 2017 NHL:ään koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana, eikä syyttä, sillä hyökkääjällä on potentiaalia vaikka mihin. Maajoukkueessa Hischier on ollut yleensä erinomainen ja tälläkin kertaa odotukset ovat isot, sillä Sveitsillä on saumat edetä turnauksessa pitkälle.

Ivan Provorov, puolustaja, Venäjä
Philadelphia: 56 ottelua: 7+19=26

NHL-seura Philadelphia Flyersin ykköspuolustaja on harvinaisen kova vahvistus tämän kevään MM-kisoihin. Provorov on kokonaisvaltainen puolustaja, josta on kisojen suursuosikille isosti apua niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Venäjän riveissä vastuuta tulee myös ylivoimalla.

Provorovin lisäksi Venäjällä on alakerrassaan myös neljä muutakin NHL-vahvistusta.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ivan Provorov on näiden MM-kisojen nimekkäin puolustaja. Kuva: Getty Images

Rickard Rakell, hyökkääjä, Ruotsi
Anaheim: 52 ottelua: 9+19=28

Anaheim Ducksin hyökkääjän NHL-kausi oli yhtä tahmea kuin koko joukkueen, joten Rakell hakee nyt varmasti vuoteensa iloa arvokisoista.

Rakell loisti kevään 2018 MM-kisoissa, kun Ruotsi voitti maailmanmestaruuden. Tuolloin hirmuvireinen hyökkääjä valittiin turnauksen tähdistökentälliseen.

Näissä MM-kisoissa Rakell pelaa Ruotsin ykkösketjussa ja ylivoimalla. Onnistuessaa hän voi takoa jälleen kovat tehot ja johdattaa joukkueensa aina mestaruuskamppailuun saakka.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen