Aleksander Barkovin ja Markus Nutivaaran edustaman Florida Panthersin tarina alkaa olemaan loppusilausta vaille valmis NHL:n pudotuspeleissä. Pantteripaidat hävisivät lauantai-iltana Tampa Bay Lightningille 2-6 jääden avauskierroksen ottelusarjassa siltaan jo voitoin 1-3.

Suomalaiskippari ei ollut lainkaan tyytyväinen, puolustaja Nutivaara puolestaan joutui tappeluun.

– Meidän on nyt vain palattava kotiin ja unohdettava tämä. He keksivät keinot latoa maaleja, ja sitä ei voi hyväksyä, Barkov sadatteli NHL:n nettisivuilla.

Nutivaaran tappelu oli seurausta parista rajusta Tampa-pelaajan loukkaantumisesta. Ensiksi loukkaantui runkosarjan missannut, ja rusikoimisen jälkeen vasenta jalkaansa jäässä tuskaisen näköisenä pidellyt Nikita Kutsherov Antohy Duclairin huitomisesta ja sitten Patric Hörnqvistiltä kovan taklauksen saanut Mikhail Sergatshev.

– En nähnyt Kutsherovin tapauksesta uusintaa. Tiedämme kyllä, kuinka toimia erilaisissa ylä- ja alamäissä – olemme kokenut ryhmä. Olen varma, että kyseiseen tapaukseen tullaan puuttumaan, jos se oli likainen temppu, Tampan Victor Hedman pyöritteli.

Alex Killorn puolestaan sanoi, että häneltäkin meni niitti ohi.

– Mutta joukkueemme ukot eivät jää jäihin, elleivät he sitten todella loukkaannu.

Mitä lie luvassa, kun ottelusarja jatkuu ja on ensimmäisen kerran katkolla tiistaiyönä?