MM-kisat kahdella sensaatiomaisella tappiolla aloittanut Ruotsi yrittää naarata joukkueeseensa kovan luokan vahvistuksia NHL:n pudotuspeleistä viime yönä pudonneen Washington Capitalsin riveistä.

Tre Kronorin päävalmentaja Johan Garpenlöv vahvistaa Aftonbladetille lähestyneensä Capitalsin tähtisentteri Nicklas Bäckströmiä sekä laitahyökkääjä Carl Hagelinia kisakutsulla. Ruotsilla on kokoonpanossaan yksi vapaa paikka mahdollista NHL-vahvistusta varten.

– Jos he haluavat tulla, he ovat tottakai tervetulleita. Nyt tarvitsemme kuitenkin näitä pelaajia, jotka meillä on käytössämme. Siinä vaiheessa kun se (mahdollinen NHL-vahvistus) olisi täällä, saattaa olla jo liian myöhäistä, Garpenlöv viitaa mahdollista NHL-apua odottavaan viikon koronakaranteeniin.

Vaikka toinen Capitals-kaksikosta päättäisikin vastata Tre Kronorin kisakutsuun myöntävästi, olisi tämä karanteenin jälkeen käytettävissä vasta kisojen pudotuspelivaiheessa. Kaksikosta ainakin Bäckström on kärsinyt loppukauden aikana loukkaantumishuolista.

Ota Leijonien MM-erikoissivu seurantaan täältä.