Jääkiekon mahtimaa Kanadan alku Latviassa pelattavissa MM-kisoissa on ollut surkuhupaisa. Ensiksi kisaisäntä pöllytti 2-0 ja sunnuntaina ”paikallispelissä” USA numeroin 5-1.

Kanadan kapteeni Adam Henriquen Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuille antamat kommentit kertovat oleellista kieltä.

– Tämä oli meille rankka tappio. Meidän on vain tultava takaisin ja laitettava parasta jalkaa peliin maanantaina, kippari huokasi USA-matsin jälkeen viitaten jo illan Saksa-matsiin.

Kanada onnistui tekemään viikonlopun sössimisillään melkoisen noloa historiaa – ja vieläpä kahdella eri tavalla.

USA:n neljän maalin voitto on sille historian isoin Kanadasta 48 MM-ottelussa ja 18 olympiapelissä. Lisäksi vaahteranlehtipaidat hävisivät ensi kertaa kaksi ensimmäistä peliään sitten vuoden 1920, kun puhutaan sekä MM- että olympiakisoista.

Se kertoo paljon, että nyt yksikin maali auttoi Kanadaa.

– Odotimme avausosumaa liki kuuden erän ajan. Sitä edelsi Nicin (Beaudin) uskomaton peli. Puhuimme kopissa, että meidän on saatava se ensimmäinen maali ja sitten voimme pelata rennommin – ja saamme lisää, osuman niitannut Maxime Comtois sanoi.

Lukossa aikoinaan kovilla tehoilla ihastuttanut Justin Danforth ei ollut alkuunkaan tyytyväinen.

– Ei tämä ollut tapa, jolla halusimme aloittaa turnauksen. Latvia-pelissä oli paljon positiivisia juttuja, niin USA:akin vastaan. Maanantaina meillä on luvassa tiukka peli.