NHL:n pudotuspelien alla kovasti uhonneen St. Louis Blues -kippari Ryan O’Reillyn puheet ja teot eivät ihan kohdanneet ratkaisupeleissä.

Avauskierroksen neljässä Colorado Avalanche -pelissä tehot 0+3 viimeistellyt, ja tehotilastoon kauhean luvun -7 ottanut kanukki sätti itsensä kesäloman alkajaisiksi totaalisesti kehuen samalla muuan Mikko Rantasta.

– Olen hyvin pettynyt itseeni, touhu oli aika säälittävää. En todellakaan saanut paljoa aikaan tässä sarjassa. Jos minä en tee työtäni, en voi sitä odottaa muiltakaan. Tämä on vaikeaa. Minun on parannettava varsinkin ratkaisuhetkillä. Tämä on raskas pettymys, pelaaja sadatteli NHL:n nettisivuilla, kun Avs voitti maanantaiaamuna pelatun viidennen osan selvästi 5-2 ja koko sarjan 4-0.

Yksi Coloradon ratkaisijoista oli ykkösketju Gabriel Landeskog (2+6) – Nathan MacKinnon (3+3) – Rantanen (1+6).

– Se on erittäin hyvä ketju. He luovat paikkoja ja tekevät peliä. Mutta silti, olisi pitänyt pelata kovemmin. Sanon vain, etten tehnyt työtäni.

Blues-kapteenin sanat ovat varsin ironisia, vaikka tuskaa taatusti piisaa. O’Reilly näet puhui joukkueen lehdistötilaisuudessa ennen sarjaa tällä tavalla:

– Olemme kaikki todella innoissamme. Me tiedämme, että voimme voittaa tämän joukkueen. Heillä on paljon taitoa sekä hyvä työmoraali. Tästä tulee hyvä mittari meille. Aiomme pitää hauskaa ja voittaa heidät.

Sanat kannustivat Avsia.

– Heh… Joo, niin tapahtui, Coloradon Landeskog kuittasi myöntäen lauseen tuoneen voimaa.

Nyt Bluesin 30-vuotias sentteri puolestaan kuittasi omat sanansa lyhyesti.

– Emme me antaneet itsellemme edes mahdollisuutta. Olimme satunnaisesti mukana, eikä tämä ollut sillä tavalla johdonmukaista peliä. He hallitsivat sarjaa.