Jääkiekkomaailman alkuviikon yksi kuumimmista puheenaiheista on ollut Ruotsin totaalinen MM-kisafarssi. Ennen Riian kisoja maan huonoin sijoitus oli vuodelta 1937, jolloin Tre Kronor oli Lontoossa kymmenes.

Tre Kronorin sössiminen ulos kahdeksan joukosta onkin jotain sellaista, mihin ei ihan yksi negatiivinen adjektiivi riitä. Johan Garpenlövin luotsaama maa näytti saava silloin tällöin punaisesta langasta kiinni, mutta liian usein joukkue ailahteli – ja etenkin liian isosti.

Eri asiantuntijat ovat ottaneet kantaa Ruotsin sukeltamiseen kovin sanakääntein, ja yksi rajuimmista näkemyksistä on C Moren kiekkoasiantuntija Niklas Wikegårdin ennustus Tre Kronorin tulevaisuudesta.

Hän uskoi Aftonbladetin jutun mukaan siihen, että Ruotsin pitää muuttaa suhtautumista fyysiseen peliin – tai muuten alkaa tapahtumaan kauheita juttuja.

– Ruotsi voi olla pian keskikastin joukkue – tai jopa vielä huonompi MM-tasosta puhuttaessa. Lisäksi kyseessä on johtamiseen liittyviä juttuja, ja nyt joukkue tunsi itsensä heikoksi, tai sen tyyppiseksi henkisesti.

– Tähän kaivataan johtajia.