NHL:ssä todistettiin tiistain vastaisena yönä sekä erikoista että kurjaa tapausta: Tappioon taipuneen Boston Bruinsin Tuukka Rask otettiin yllättäen vaihtoon toisella tauolla pelissä NY Islandersia vastaan.

Tähtivahdin suoritus oli kaukana onnistuneesta, sillä kahdessa ensimmäisessä erässä hän päästi peräti neljä takaiskua. Tapaus, jota harvoin näkee.

Raskin heikompi suoritus tuli kieltämättä pahaan rakoon, kun Isles voitti pelin 5-4 siirtyen ottelusarjassa samalla johtoon voitoin 3-2. Sillä on ensimmäinen katkaisun paikka torstaiyönä.

Savonlinnalaisvahti joutui vaihtoon heikon suorituksen takia, mutta taustalla oli jotain muutakin. Raskin tilastoihin merkittiin tylyt lukemat, eli 12/16 torjuntaa.

– Kyseessä oli huoltotoimi, joka oli vain tehtävä. Hän ei ollut sataprosenttisessa kunnossa. Ehkä hän olisi voinut palata takaisin askiin, mutta päätimme olla toimimatta niin, päävalmentaja Bruce Cassidy pyöritteli NHL:n nettisivuilla suhteellisen mystiseen sävyyn.

Cassidy sanoi odottavansa Raskin pelaavan kuudennessa osassa, vaikka pelaaja on kärsinyt luotsin mukaan ottelusarjassa ”kiusallisista vammoista”. Silti paluuseen uskoo myös joukkuekaveri David Pastrnak.

– Joo, ei siitä ole epäilystäkään. Hän on yksi maailman parhaista maalivahdeista.

Stanley Cup -voittaja vedettiin maalilta vasta toisen kerran kautta tämän NHL-pudotuspelihistorian. Ensimmäinen oli vuonna 2018 itäisen konferenssin ensimmäisen kierroksen pelissä, kun Toronto Maple Leafs oli latonut neljä maalia 13 laukauksella.