Liigassa keväällä hopeaa voittaneen TPS:n kanssa äskettäin sopimuksen allekirjoittanut maalivahti Felix Sandström ei sittenkään todennäköisesti saavu Turkuun. NHL-joukkue Philadelphia Flyers nimittäin tiedotti kotisivuillaan, että se on tehnyt joukkueen farmilaumassa torjuneen vahdin kanssa yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen.

Ruotsalainen edusti viime kaudella kotimaansa HockeyAllsvenskanin Västerviks IK:ta lainalla viidessä pelissä hyvin prosentein 92,1, Pohjois-Amerikassa AHL-joukkue Lehigh Valley Phantomsin väreissä hän torjui 11 ottelussa tehoin 90,3.

Menetys on turkulaisille kova – vaikka näyttöjä ei tullutkaan -, sillä HC TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio hehkutti pelaajaa vasta alkuviikosta joukkueen tiedotteessa.

– Maalivahdin tontti on keskeinen kokonaisuus jääkiekkojoukkueen rakentumista. Halusimme saada Andrei Karejevin vastapariksi laadukkaan maalivahdin, joka tuo maalivahtien arkeen kovan kilpailutilanteen.

24-vuotias molari on Philadelphian oma juhannuksen 2015 kolmannen kierroksen 70. varaus.