Boston Bruinsin pitkäaikainen tähtivahti Tuukka Rask pelaa joukkueen kauden tärkeimpiä otteluita selvästi puolikuntoisena.

Bruins on pudotuspelisarjassaan New York Islandersia vastaan tappiolla voitoin 2-3. Seuraava tappio päättäisi joukkueen kauden.

Bruinsia läheltä seuraavan toimittaja Joe Haggertyn mielestä valmennuksen olisikin tehtävä nyt iso päätös ja korvata suomalaiskonkari 22-vuotiaalla tulokasvahti Jeremy Swaymanilla.

– Bruins tarvitsee maalivahdin, jolla on kyky seistä päällään ja ryöstää jääkiekko-ottelu. Rask ei yksinkertaisesti näytä riittävän terveeltä ollakseen tuo maalivahti, toimittaja lataa Boston Hockey Now -sivustolla.

Toimittaja epäilee tiivistahtisen pudotuspelirytmin olevan yksinkertaisesti liikaa 34-vuotiaalle suomalaisvahdille. Haggerty näkeekin sukupolvenvaihdoksen Bruinsin maalilla olevan lähellä superlupaavan Swaymanin torjuttua jo runkosarjassa 10 ottelua huimaavalla torjuntaprosentilla 94,5.

– Kysymys kuuluu, olisiko Bruinsin parempi luottaa nyt 100-prosenttisessa kunnossa olevaan Swaymaniin vai Raskiin, mikä hänen kuntonsa ikinä onkaan.

– Tulevaisuus voi hyvin olla Swaymanin. Bruins voi yllättää kaikki ja luottaa jatkossa häneen. Tulokas on juuri nyt tulikuuma, eikä joukkue enää pian katso taakseen. Olemme nähneet samankaltaisia tarinoita aiemminkin pudotuspeleissä.

– Maalivahdinvaihdos saattaisi antaa joukkueelle sen kipinän, mitä se kaipaa noustakseen sarjasta jatkoon. Bruinsin joukkue näyttää hyvin turhautuneelta juuri nyt, Haggerty lataa.

Bruinsin kuolemanottelu Islandersia vastaan on edessä torstain vastaisena yönä Suomen aikaa. Seura ei ole vielä ilmoittanut, kuka aloittaa tuossa ottelussa maalinsuulla.