Olympiakisoihin on vielä noin vuosi aikaa, mutta keskustelu niiden jääkiekkoturnauksesta on jo alkanut. Yksi puheenaihe on joukkueiden valmentajat, erityisesti vaikeammin ennustettavien Kanadan ja Yhdysvaltojen.

Pitkän toimittajan uran tehnyt Pierre LeBrun kertoo Twitterissä, että Kanadan valinta alkaa näyttää yhä selvemmältä. Hänen mukaansa kaikki viittaa siihen, että vaahteranlehtipaitoja käskyttää Pekingissä Jon Cooper.

Cooper on valmentanut Tampa Bay Lightningin jo toista kertaa putkeen NHL:n finaaleihin. Viime kaudella kausi päättyi mestaruusjuhliin, tänä vuonna sen toistumista yrittää estää ensimmäistä kertaa 28 vuoteen finaaleissa oleva Montreal Canadiens.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
All signs pointing to Jon Cooper being named Team Canada’s head coach for the Beijing Olympics.

NHL Coaches’ Association

@NHLCoachesAssoc
Jon Cooper is the 6th #NHL Head Coach in the expansion era to coach in the #StanleyCup Final THREE times with the same team! (@TBLightning)

... and the youngest to do so since Glen Sather did in 1985!

#NHLStats #NHLCA