Montreal Canadiens jatkaa taisteluaan Stanley Cupin finaaleissa joukkueen onnistuttua kaivamaan 3-2-jatkoaikavoiton Tampa Bay Lightningia vastaan pelatusta neljännestä finaalista.

Canadiensin päävalmentaja Dominique Ducharme vastasi tiistai-iltana median edessä mm. kysymykseen siitä, miksi luotsi päätti heivata nuoren suomalaissentterinsä Jesperi Kotkaniemen katsomoon ennen finaalisarjan neljättä kohtaamista. Ducharme vihjailee porilaishyökkääjän katsomokomennuksen jatkuvan myös Tampa Bayssa pelattavassa viidennessä pelissä.

– Suurella todennäköisyydellä jatkamme samalla kokoonpanolla. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista Kotkaniemeä tai ketään muutakaan (kokoonpanosta syrjäytettyä) kohtaan. Kyse on siitä, että meillä on kokoonpanossamme leveyttä sekä mahdollisuus hyödyntää sitä, Ducharme perusteli 19 pudotuspelissä tehot 5+3=8 iskeneen 20-vuotiaan suomalaisen tilannetta.

– Jälleen kerran, kyse ei ole rangaistuksesta. Toisinaan kohtaat jääkiekkoilijana näitä tilanteita. Hän on hyvä joukkuepelaaja ja ymmärtää tilanteen, vaikkei kukaan halua joutua passitetuksi katsomon puolelle, päävalmentaja jatkaa.

Kotkaniemen katsomokomennuksen todellisen syyn arvellaankin olevan suomalaisen esitysten sijaan valmennusjohdon halu tuoda kokoonpanoon enemmän puolustuspään osaamista hyökkäyspään osaamisen kustannuksella.

Tampa Bayn ja Montrealin viides finaaliottelu pelataan torstain välisenä yönä Suomen aikaa kello 3 alkaen.