Tampa Bay Lightning on voittanut Stanley Cupin kauden 2020-21 päätteeksi. Se kaatoi Montreal Canadiensin lukemin 1-0 viidennessä ottelussa, otteluvoittojen mennessä Tampalle 4-1.

Näin ollen Canadiensin suomalaiset Artturi Lehkonen, Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi joutuivat pettymään. Tampankaan pelaavasta kokoonpanosta ei suomalaisia löytynyt, mutta joukkueeseen kuului kuitenkin yksi suomalainen, joukkueen kolmosmaalivahti Christopher Gibson.

28-vuotias suomalaismaalivahti torjui tällä kaudella Tampan maalilla vain kahdessa runkosarjaottelussa, joten hän ei saa nimeään pokaaliin. Hän oli kuitenkin joukkueen mukana juhlimassa jäällä ja pääsikin nostelemaan pokaalia ilmaan.

Gibson siirtyi Tampaan kuluneeksi kaudeksi. Urallaan hän on pelannut yhteensä 16 NHL-ottelua, joista muut 14 ovat sujuneet New York Islandersin paidassa.

Lisäksi Gibson pelasi kahdessa ottelussa AHL:ssä tällä kaudella. Maajoukkueessa hän on edustanut Leijonia alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2012. Silloin hän pelasi kaksi ottelua.

x - Orlando Solar Bears

@OrlandoHockey
Hey…we know that guy! Congrats to former Solar Bears goaltender Christopher Gibson and the rest of the @TBLightning! #GoBolts