Vaikka Joel Armian ja Jesperi Kotkaniemen kausi päättyi NHL:ssä Stanley Cupin finaalisarjan tappioon, jäi Montreal Canadiensin sesonki reilusti plussan puolelle tuloksia tuijottamalla.

Kanadalainen Dominique Ducharme, 48, nousi Habsin päävalmentajan paikalle helmikuussa Claude Julienin ja Kirk Mullerin tilalle, ja loppu olikin sitten sitä kuuluisaa historiaa. Habs rynni sensaatiomaisesti NHL:n finaaleihin asti, ja vaikka Stanley Cup meni Tampa Bay Lightningille, ei Montrealissa kannata olla allapäin.

Joukkueen suomalaispelaajat kehuivat joukkonsa kovaan temppuun johtanutta luotsia vuolain sanoin NHL:n suomenkielisen sivuston haastattelussa.

– Olen työskennellyt hänen kanssaan kolme kautta, ja hän todella osaa tehdä pienet asiat oikein. Hän teki hyvää työtä päävalmentajana ja sai aikaan myös tuloksia, Kotkaniemi kehui seuraan tämän kanssa samaan aikaan tullutta luotsia.

– Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä valmennuksessa. Jokainen meidän pelaaja osti hänen pelisysteeminsä ja pelasi joukkueen eteen. Pudotuspeleissä kaikki palikat osuivat paikoilleen, Armia komppasi.

Porilaislähtöinen Kotkaniemi sai pudotuspeleissä vastuuta 19 ottelussa pistein 5+3=8 (-5). Hyökkääjältä jäi pelejä väliinkin, mutta luotsiaan hän ei lytännyt.

– Toivottavasti työskentelemme yhdessä myös tulevaisuudessa. Olin todella pettynyt, etten voinut auttaa joukkuettani kahdessa viimeisessä ottelussa.