NHL kertoi tuoreimmista suunnitelmistaan verkkosivujensa tiedotteessa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Näyttää siltä, että taalaliigassakin ollaan menossa kohti normaalia elämää.

Sarjan kausi 2021-22 on tarkoitus aloittaa lokakuussa, runkosarja puolestaan tulisi päätökseen huhtikuussa. Pelimäärä halutaan sekin palauttaa normaaliin, eli jokainen porukka pelaisi runkosarjassa 82 ottelua.

Globaali koronaviruspandemia vaikuttaa suuntaviivoihin edelleen, ja jokaisen pelaajan tulisi olla jutun mukaan ”täysin rokotettu”. Runkosarja voitaisiin vetää näin läpi normaalissa aikataulussa, ja mestari olisi selvillä kesäkuussa 2022. Normaalin palattaisiin myös divisioonajaoissa sillä poikkeuksella, että Seattle Kraken tulisi mukaan uutena läntisen konferenssin Tyynenmeren divisioonaan.

Maajoukkuefanit sytyttävä Pekingin talviolympiaturnaus on sekin yksi ensi kautta ”sotkeva” tekijä. Kisat käydään helmikuussa.

– Olimme yhtä mieltä siitä, että jos olosuhteet ovat oikeanlaiset ja voimme päästä sopimukseen kaikista olennaisista kysymyksistä, menemme olympialaisiin. Mutta asiat ovat kesken, NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly kertoi.