NHL-seura olumbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen neuvottelee parhaillaan kulisseissa todellisesta mammuttitreidistä, väittää Sportsnetin Elliotte Friedman.

Arvostetun sisäpiiritoimittajan tietojen mukaan treidin toinen osapuoli olisi Chicago Blackhawks, ja kaupan pääpalanen jatkosopimuksesta Blue Jacketsin kanssa kieltäytynyt Seth Jones.

– Useiden lähteiden mukaan Chicago on aloittanut toisen rypistyksensä Jonesin nappaamiseksi. Ensimmäisellä kerralla Columbus keskusteli Kirby Dachista sekä Alex DeBrincatista osana pakettia, mutta tämä vaihtoehto ei vastannut Blackhawksin toiveita.

– Se mitä joukkueet nyt yrittävät, on löytää toinen ratkaisu, joka ei sisältäisi kumpaakaan edellä mainituista pelaajista. Tavoitteena on löytää (vaihtokaupan toiselle puolelle) sekoitus Chicagon nuoria pelaajia, tulevaisuuden lupauksia sekä korkeita varausvuoroja (Blackhawks varaa tulevassa dratissa sijalla 12). Blackhawksin uskotaan olevan yksi harvoista seuroista, joilla on mahdollisuus kiinnittää Jones pitkällä sopimuksella, Friedman viittaa lähteisiinsä.

Kekäläiselle Jonesin kauppaaminen olisi todellinen työvoitto. Joukkueen pitkäaikaisen ykköspakin 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu ensi kauden jälkeen, jolloin mies olisi vapaa kävelemään ulos seurasta ilman siirtokorvausta.