No tämä ei ole alkuunkaan hyvä: NHL-tähden ja yllättävän suomalaisnimen kaupassa karu sivujuonne

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knightsista neljän kauden jälkeen Chicago Blackhawksiin kenties yllättäen siirtyneen Marc-Andre Fleuryn kauppa on ollut yksi NHL:n lähipäivien kuumin puheenaihe. Kun toiseen suuntaan liikkui taalaliigadebyyttiään edelleen vain odotteleva suomalainen Mikael Hakkarainen, oli kuhina valmis.

Chicagon kesän 2018 viidennen kierroksen 139. varaus on pelannut korkeimillaan AHL:ssä.

Kaksinkertaisen, meritoituneen, kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan, jopa uransa lopettamista joidenkin puheiden mukaan harkitsevan pelurin siirto on saanut pinnalle myös sellaisia vähemmän toivottuja piirteitä.

Vegasissa Fleuryn kollegana puolitoista kautta torjunut ruotsalaisvahti Robin Lehner on kertonut, että hänen mielenterveysongelmia vastaan on hyökätty Fleury-kaupan jälkeen. Järkyttävä tapaus käy ilmi BarDownin jutusta ja molarin omalta Twitter-tililtä. Voisi kuvitella, että Fleuryn kaltaisen tähden lähteminen on jo muutenkin vaikea paikka kenelle tahansa.

Pitää muistaa, että moni ihminen ei ole kokenut läheskään sitä kaikkea, mitä Ottawa Senatorsin kesän 2009 kakkoskierroksen 46. varaus on kokenut. Hän on voittanut mielisairauksia saadakseen paikkansa kiekkomaailman kovimmasta, NHL:stä.

– Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja traumaperäinen stressihäiriö. Otan lääkkeitä ja käyn juttelemassa psykiatrille kerran viikossa. Olen taistellut läpi h*lvetin ollakseni täällä.

– Ja olen melko hyvä pysäyttämään kiekkoja, en täydellinen. Siunauksia teille kaikille, Lehner twiittasi perään.

Lehner on pelannut NHL:ssä kaudesta 2011-12 lähtien, ja torjuntaprosentit ovat olleet runkosarjoissa aina päälle 90,0:n. Koko uran tilastot ovat 320 runkosarjamatsissa 91,8 ja 29 pudotuspeliottelussa 91,9.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004