Vegas Golden Knightsista neljän kauden jälkeen Chicago Blackhawksiin kenties yllättäen siirtyneen Marc-Andre Fleuryn kauppa on ollut yksi NHL:n lähipäivien kuumin puheenaihe. Kun toiseen suuntaan liikkui taalaliigadebyyttiään edelleen vain odotteleva suomalainen Mikael Hakkarainen, oli kuhina valmis.

Chicagon kesän 2018 viidennen kierroksen 139. varaus on pelannut korkeimillaan AHL:ssä.

Kaksinkertaisen, meritoituneen, kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan, jopa uransa lopettamista joidenkin puheiden mukaan harkitsevan pelurin siirto on saanut pinnalle myös sellaisia vähemmän toivottuja piirteitä.

Vegasissa Fleuryn kollegana puolitoista kautta torjunut ruotsalaisvahti Robin Lehner on kertonut, että hänen mielenterveysongelmia vastaan on hyökätty Fleury-kaupan jälkeen. Järkyttävä tapaus käy ilmi BarDownin jutusta ja molarin omalta Twitter-tililtä. Voisi kuvitella, että Fleuryn kaltaisen tähden lähteminen on jo muutenkin vaikea paikka kenelle tahansa.

Robin Lehner

@RobinLehner
There is not many people I’ve met or played with I respect as much as flower. 100% HOF guy that I will miss. But people that keep attacking my mental illness for something I don’t control. One day when your eyes close you will be judged and then don’t ask for forgiveness.

Pitää muistaa, että moni ihminen ei ole kokenut läheskään sitä kaikkea, mitä Ottawa Senatorsin kesän 2009 kakkoskierroksen 46. varaus on kokenut. Hän on voittanut mielisairauksia saadakseen paikkansa kiekkomaailman kovimmasta, NHL:stä.

– Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja traumaperäinen stressihäiriö. Otan lääkkeitä ja käyn juttelemassa psykiatrille kerran viikossa. Olen taistellut läpi h*lvetin ollakseni täällä.

– Ja olen melko hyvä pysäyttämään kiekkoja, en täydellinen. Siunauksia teille kaikille, Lehner twiittasi perään.

Robin Lehner

@RobinLehner
Hi. My name is robin lehner and I’m bipolar 1 and have ptsd.I take medicine and I have a psychiatrist that I talk to once a week.I’m in the nhl program and on top of that I’ve fought trough hell to be here. And I’m pretty good at stopping pucks.Not perfect. Bless you all 🙏🐼❤️🤫

Lehner on pelannut NHL:ssä kaudesta 2011-12 lähtien, ja torjuntaprosentit ovat olleet runkosarjoissa aina päälle 90,0:n. Koko uran tilastot ovat 320 runkosarjamatsissa 91,8 ja 29 pudotuspeliottelussa 91,9.