Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin alakerta koki äskettäin ison muutoksen, kun pakistossa isoa vastuuta nauttinut Seth Jones suuntasi Chicago Blackhawksiin pitkällä sopimuksella. Jones edusti Columbusta kaudet 2015-21.

Viime kaudella hän nousi joukkueen tehokkaimmaksi pakiksi pistein 5+23=28 ja peliaikakeskiarvo 25.14 oli sekin paras koko porukassa. Toiseksi eniten vastuuta nautti Zach Werenski lukemin 24.22. Hänellä on nyt kaukalossa oiva näytönpaikka ilman hyvää ystäväänsä.

Kaksikko muodosti loistavasti ja dynaamisesti toimineen pakkiparin.

– Minusta puhutaan aina, että olen Sethin kanssa. Olen valmis uuteen haasteeseen nyt, ja olen valmis näyttämään kykyni pelaajana, Werenski latasi NHL:n nettisivuilla.

Hän allekirjoitti taannoin kuuden vuoden pituisen ja 57,5 ​​miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

– Kunnioitan Sethiä todella paljon ja hän on yksi parhaista ystävistäni. Toivon hänelle vain parasta. Mutta minulle tämä on nyt sellaista aikaa, missä voin näyttää ihmisille jääkiekkoilijan kykyni yksin.

Viime kaudella Blue Jacketsia kipparoinut Nick Foligno lähti hänkin muualle. Voisiko pelillisestä johtaja Jonesista olla Kekäläisen lauman kapteeniksi?

– Enpä ole sitä liikaa ajatellut. Meillä on useita vaihtoehtoja. En ole äänekkäin tyyppi kopissa, mutten ole ujokaan.

– Emme ole varmoja siitä, mitä johtoporras aikoo tehdä, mutta siis vaihtoehtoja on kyllä.