Daniel Sedin ja Henrik Sedin ovat heittämällä kaikkien aikojen menestyneimmät kaksoset. Identtiset veljekset paukuttivat Vancouver Canucksin paidassa yhteensä 2636 NHL-ottelussaan 2111 tehopistettä.

Kaikkien aikojen neljänneksi ja viidenneksi tehokkaimmat ruotsalaiset ovat saamassa manttelinperijät. Mattias Hävelid ja Hugo Hävelid vakuuttivat The Hockey Newsin alle 18-vuotiaiden Hlinka Gretzky Cupissa, ja povaa heistä jo seuraavaa katseita kääntävää ruotsalaista kaksosparia.

Toisiinsa kaksosia ei koskaan voi kunnolla vertailla. Sedinit olivat hyökkääjiä, Hävelidit ovat puolustaja ja maalivahti.

Molemmat Hävelidit olivat jo viime kaudella alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Hugo torjui turnauksessa vain yhden ottelun, muttei päästänyt siinä yhtäkään kiekkoa selkänsä taakse. Mattias pelasi turnauksen kaikki seitsemän ottelua tehden pelipaikkansa huomioiden hyvät tehot 1+3=4. Seuratasolla molemmat pelaavat kasvattajaseurassaan Linköping HC:ssa.

Perheestä löytyy sisäpiirin tietoa siihen, mitä taalaliigaan pääsemiseen vaaditaan. Isä Niclas Hävelid pelasi puolustajana 638 NHL-ottelua Mighty Ducks of Anaheimin, New Jersey Devilsin ja Atlanta Thrashersin riveissä.