Tapparan värit Pelicansin turkooseihin vaihtaneen Jiri Smejkalin viime kausi oli Liigassa Tampereella sanalla sanoen vuoristoratamainen. Oli tehoilua, oli tehojen häviämistä, oli koronakaranteeneja, oli Tapparan tyly jääminen pronssimatsin jälkeen neljänneksi, oli tshekin pisteettömät yhdeksän pudotuspeliottelua, oli MM-kisat…

Viime kaudella 48 runkosarjapelissä tehot 9+17=26 (-9) latonut pelaaja muisteli menneitä uuden työnantajansa, Pelicansin nettisivujen haastattelussa kertoen julki kenties sellaista, joka ei välttämättä ole suuren yleisön tiedossa.

– Pelasimme maanmieheni Michael Spacekin kanssa Tapparassa alkusyksyllä hyvin yhteen. Marraskuussa saimme kutsun maajoukkueeseen Karjala-turnaukseen, ja kun tulimme takaisin, niin jotain tapahtui. Valmennuksella oli Spacekin kanssa keskinäisiä ongelmia, mitkä saattoivat osaltaan vaikuttaa myös omaan peliini, Smejkal paljasti.

Liigan otteluohjelma muovautui koronakuvioiden takia poikkeukselliseksi. Sekin vaikutti paljon.

– Loppuvuodesta 2020 meillä tuli Tapparassa lähes parin kuukauden jakso, jossa pelasimme todella harvakseltaan ja harjoittelimme kuin kesällä konsanaan. Se oli rankka pätkä. Ottelutahdin normalisoiduttua pelini alkoi tuntua jo lähes samalta kuin alkukaudella.

Smejkalille on tulossa iso ruutu Lukas Jasekin rinnalle. Pelicans kuvaili pelaajaansa raudanluja maalinedusjässikäksi, jolta löytyy kaikki ominaisuudet molempiin erikoistilanteisiin.

Vain aika näyttää, missä tshekki nyt menee.