Naisleijonat pääsi juhlimaan Calgaryn MM-kisoissa vihdoin keskiviikkona avausvoittoa, kun ROC-nimeä totteleva venäläisten urheilijoiden joukkue taipui selvästi 0-4. Suomi on pelannut kisojen kovemmassa alkulohkossa, eli A:ssa nyt kolme ottelua maalierolla 7-8.

Sinivalkoisten yksi iloisimmista yllättäjistä on ollut tolppien välissä kahdessa pelissä urakoinut Anni Keisala. Ysiseiska lohjalainen on torjunut pikkumustia peräti 92,86:n prosentin varmuudella. Turnaus on Keisalalle ensimmäinen sellainen, jossa vastuuta irtoaa isosti.

ROC-matsin nollapeli jatkoi upeaa nousukiitoa.

– Keisalalle maaliin iso käsi, hän piti meidät toisessa erässä mukana hyvin, Petra Nieminen sanoi Leijonien nettisivujen videohaastattelussa ROC-matsiin.

Siinä Ilves-vahti koppasi kumilätkiä kiinni eräkohtaisesti 4+4+5=13 kertaa. USA-ottelussa maalilla oli Meeri Räisänen, mutta Kanadaa vastaan kisa-avauksessa Keisala oli vastaan timanttinen 3-5-tappiosta huolimatta. Siinä torjunnat menivät mallia 8+23+8=39.

Vaikka Suomi tuhosi venäläisjoukkueen heti avauserän 3-0-murskajaisilla…

– Yhtään ei voi löysäillä, vaikka johdettaisi, Nieminen painotti.

Naisleijonien tulevaisuus on taattu, ja toinen ihastuttaja on ollut nollavitonen sentteri Sanni Vanhanen.

– Sanni on loistava pelaaja – pelaa pojissa ja huomaa, että hän osaa ottaa kontaktin jäällä. On vahva ja osaa lukea peliä sairaan hyvin. Siten ei välttämättä tarvitse luistella niin paljon, Nieminen kehui.

Alkulohko päättyy Naisleijonien osalta torstai-iltana Sveitsi-matsiin.