Florida Panthersin NHL-kokoonpanoon paikkaa harjoitusleirillä hakeva 19-vuotias Anton Lundell on yksi tulevan NHL-kauden seuratuimmista suomalaispelaajista.

The Hockey Writersin NHL-toimittaja Colby Guy heittää artikkelissaan kovan arvion suomalaistulokkaan tulokaskaudesta. Toimittajan mukaan Lundell kamppailee tosissaan myös parhaan tulokkaan Calder-pystistä.

– Anton Lundell iskee 30 maalia tulokaskaudellaan, toimittaja täräyttää ja jatkaa:

– Lundell on jo 19-vuotiaana todistanut olevansa tulevaisuuden NHL-tähti nuorukaisen iskettyä Suomessa 16 maalia ja 25 tehopistettä vain 26 ottelussa. Tällä hetkellä hän näyttää yhdeltä kirkkaimmista tulevaisuuden nuorista tähdistä NHL:ssä!

– Lundellin paikka NHL-kokoonpanossa tulevalla kaudella ei ole kiveen hakattu varsinkaan Joe Thorntonin tulon jälkeen, mutta hänellä on kaikki tarvittavat taidot iskeä kovat numerot tauluun NHL-tasolla. Hän on loistava luistelija, joka löytää hyvin maalipaikoille. Älykäs pelaaja, joka on aina vähintään askeleen verran edellä puolustajia. Tietää tarkalleen, koska iskeä ja käyttää tappavan tehokasta laukaustaan, Guy kehuu.

Toimittajan loppuarvio on suomalaisittain herkullista luettavaa.

– Hän voi hyvinkin pelata 30 maalin ja 65 tehopisteen kauden ja taistella Calder-palkinnosta, toimittaja päättää arvionsa.

Panthersin odotuksest kultakimpalettaan kohtaan ovat luonnollisesti suuret. Lundell varattiin seuraan ykköskierroksen 12. vuorolla vuonna 2020. Nuorukaisesta povataan Panthersin tulevien vuosien toista kärkisentteriä yhdessä suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin kanssa.