Vain terva ja höyhenet puuttuvat – Kärpiltä murskaava ensimmäinen erä Porissa: Oululaiset lähentelevät touchdown-lukemia

© Kuva: Juha Tamminen

Kärpät on pistänyt tuulemaan lauantain Liiga-kierroksella. Oululaiset johtavat Porissa Ässiä vastaan peräti 5-0 ensimmäisen erän jälkeen.

Eilen Lukkoa vastaan pitkän kaavan kautta pelannut Kärpät ei osoittanut väsymisen merkkejä vieraskamppailussaan, kun Aleksi Mustonen iski kauden avausmaalinsa reilun minuutin pelin jälkeen.

Tästä vajaa kaksi minuuttia ja Casey Wellman vei vieraat jo kahden maalin johtoon ylivoimalla. Ässien jäähyily kostautuikin vielä kahdesti, kun illan juhlakalu Mika Pyörälä iski kahdesti ylivoimalla maalit kolme ja viisi. Pyörälä pelaa Porissa uransa 700. Liiga-ottelun.

Ottelun neljännen maalin tekijä oli kapteeni Atte Ohtamaa. Ässät yritti herätellä joukkuettaan maalivahtivaihdoksella Wellmanin maalin jälkeen, mutta turhaan. Kolme jäähyä ja kolme päästettyä ylivoimaosumaa olivat lopulta ensimmäisen erän tarina.