New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen sai viime kauden loisto-otteidensa takia jopa juhannuksen 2019 ykkösvaraus Jack Hughesin kehut. Näiden kahden, sekä Jegor Sharangovitshin kemiat kohtasivat menneellä sesongilla mainiosti.

Oulunsalolaiskasvatti nakutteli ensimmäisellä vastuun puolesta isolla kaudella 50 runkosarjan pelissä tehot 8+17=25.

– Hän yllätti minut. Hän on loistava pelaaja, Hughes oli kehunut NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan.

Kuokkasella ei ollut ennen viime kauden nappisuoritusta taalaliigasta kokemusta juurikaan. Hän kantoi ennen Devilsin värejä Carolina Hurricanesin paitaa, ja ennen mennyttä sesonkia vyöllä oli vain 12 peliä.

– Kemiat löytyivät ajan kanssa luonnostaan. Löysimme toistemme pelaamisesta toistuvia kaavoja ja opimme, miten kukin haluaa saada kiekkoa. Se ei tapahdu heti, mutta ajan mittaan se lisääntyy ja se varmasti vain jatkuu.

Edes yhteisen kielen löytämisen vaikeus ei murtanut pelaajien välistä vankkaa sidettä.

– Englantia ei puhuttu kauheasti. Sharangovitsh ei edes puhu englantia ja Kuokkanen on suomalainen, joten kommunikoimme muilla tavoilla. Meillä meni kuitenkin hyvin kauden loppuvaiheessa ja toivomme pystyvämme jatkamaan siitä – tai jopa parantamaan, Hughes veisteli.