Florida Panthersin GM Bill Zito piti näkemästään NHL-kauden alla järjestetyllä. Anton Lundell hakee paikkaa tarunhohtoisesta, ja Lundell näyttäisi olevan valmis taalaliiga-askiin.

– Uskon näin. Se ei ole iso yllätys niille, jotka ovat tarkkailleet häntä. Hän on iso pelaaja, joka pystyy tekemään tulosta monella tasolla. Hän osaa rakentaa peliä, puolustaa, käyttää kokoaan, luistella vahvasti ja liikuttaa kiekkoa, Zito vakuutteli NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan.

Ykköskierroksen varaus vastasi huutoon kenties paremmin kuin hyvin. Vaikka espoolaislähtöinen hyökkääjä on pelannut tähän asti vain kotimaan kaukaloissa, on pää kestänyt uudessa paikassa.

– Hänen molemmat harjoitusottelunsa sujuivat hyvin. Hän on kypsempi pelaaja kuin monet muut hänen iässään.

Liigassa Lundell pelasi HIFK:n väreissä 128 ottelua – ja niissä kuuluisissa Stadin kirkkaissa valoissa syntyi 75 pistettä (36+39). Zito nosti esiin hauskan maantieteellisen vertauksen.

– Hän on tottunut pelaamaan isoilla areenoilla. En tiedä, kuinka hyvin tunnette Helsingin kiekkomarkkinaa, mutta voin sanoa, että tämä lehdistötilaisuus on pieni verrattuna siihen, mitä Helsingissä pidetään. Hän on tottunut pelaamaan ison yleisömäärän edessä, Zito oli sanonut Floridassa paikallismedian edessä.

Panthers avaa NHL-kautensa perjantaiyönä Pittsburgh Penguinsia vastaan.