Patrik Laine loisti NHL-murskavoitossa – matsilla myös koskettava merkitys: ”Tuhosimme heidät!”

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineella riittää näytettävää NHL:ssä edellisen floppikauden jälkeen. Harjoituskaudella hän on näyttänyt saaneensa suunnan käännettyä.

Runkosarjakin alkoi Laineelta vahvasti. Hän keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä, kun Columbus Blue Jackets löylytti Arizona Coyotesia 8-2 lukemin.

Laine pelasi ottelussa Columbuksen ykkösketjun vasemmalla laidalla. Hänen ketjukavereinaan pelasivat Alexandre Texier ja Jakub Voracek.

Ottelulla oli myös aivan erityinen merkitys koko Columbuksen joukkueelle. Matsissa kunnioitettiin sankarina kuolleen maalivahti Matiss Kivlenieksin muistoa. Kivlenieks menehtyi hypättyään ilotulitteen tielle, joka muuten olisi osunut seurakaveri Elvis Merzlikinsin perheeseen.

Merzlikins pelasi muisto-ottelussa Columbuksen maalilla Kivlenieksin pelipaita päällään. Ottelun jälkeen hän paljasti, mitä voitto merkitsi.

– Tämä ilta oli tärkein iltani. Olen niin kiitollinen pojille, että… tuhosimme heidät! Merzlikins huudatti yleisöä.

Merzlikins kertoi myös, millaista oli laittaa hänen kuolleen ystävänsä pelipaita päälleen.

– Se oli rankkaa. Kun lähdin kotoa, vaimonikin sanoi, että älä munaa tätä. En halunnut nolata pelinumeroa. Se merkitsi minulle paljon. Tämä oli tärkein otteluni.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!