Keskiviikkoyö jää Florida Panthersin suomalaislupaus Anton Lundellin elämässä historiakirjoihin ikiajoiksi. Joukkueen ykköskierroksen varaus saalisti vyölleen NHL-uransa ensimmäiset pisteet, kun tilille kirjattiin tehot 1+1 komeaan 4-1-voittoon päättyneessä Tampa Bay Lightning -pelissä.

Pantteripaidat ovat voittaneet kauden kaikki kolme otteluaan, ja joukkue keikkuu luonnollisesti konferenssinsa kärkenä.

Lundellin uran ensimmäinen piste syntyi toisen erän ensimmäisellä puoliskolla, kun hän otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä. Pian tämän jälkeen Florida siirtyi 1-0-johtoon.

Päätöserässä sentteri iski 3-1-maalin nopeasta vastahyökkäyksestä, jossa hän liikutteli kiekkoa kollegoidensa kanssa näppärästi. Floridasta nyt eniten alivoimaa hyökkääjistä pelannut Lundell valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Alivoiman erikoismies

Pelaajan alivoimavastuuta on syytä korostaa. Viime viikonloppuna hän sai sitä hyökkääjistä eräässä pelissä toiseksi eniten, nyt Lundell kuittasi jo peliaikakuninkaaksi (4.15) – joskin vain sekunnin turvin Aleksander Barkovin (4.14) edelle.

– Oli todella hyvä fiilis saada ensimmäinen maali ja auttaa joukkue voittoon, Lundell iloitsi Miami Heraldin mukaan.

Suomen toinen tähtisentteri Barkov oli hänkin loistoiskussa. Joukkueensa johtotähti niittasi tehot 1+1 vastaten voittomaalista, mutta kehut menivät nuoremmalle suomalaiselle.

– En näe Antonin nostavan jalkaa kaasulta. Hän on todella kova kundi, ja Anton tekee töitä todella ahkerasti, Barkov oli kehunut maanmiestään toimittaja Jameson Oliven twiitin mukaan.