”Taisi faijalle yksi torjuntakin tulla” – Anton Lundell muistaa harvinaisen ottelun isänsä kanssa

© Kuva: Taneli Niinimäki

Vahvan roolin heti tulokaskautensa alkajaisiksi NHL:ssä ottanut Florida Panthersin Anton Lundell kuuluu harvinaiseen ryhmään huippujääkiekkoilijoita, joka on pelannut huipputasolla samassa ottelussa oman isänsä kanssa.

Tämä merkkitapaus nähtiin tammikuussa 2020, kun HIFK nimesi maalivahtivalmentajana toimivan takavuosien huippumaalivahdin Jan Lundellin kokoonpanoon liigaotteluun SaiPaa vastaan. Kopissa vieruspaikalla istui silloin nousua eliittitasolle tehnyt poika Anton.

– Oli se aika outo päivä, kun siinä vierekkäin kopissa kamoja päälle pistettiin. Sitten Pikkaraisen Jarno [HIFK:n päävalmentaja] vielä heitti faijan uuniin, kun johdettiin peliä 4-1. Aika sumussa se peli meni, mutta näin jälkeenpäin ajatellen olihan se aika hieno juttu, nuorempi Lundell muistelee NordicBetin NHLWAM:n kauden 8. jaksossa.

– Taisi siinä faijalle yksi torjuntakin tulla, vaikka sekin oli ehkä hiukan vasta summerin jälkeen, Lundell nauraa.

Isä ja poika ovat kaukalossa olleet usein vastakkain ja monesti vähän leikkimielisestikin. Isä-Jan veti vaikkapa rangaistuslaukauksissa pitkään pidemmän korren, mutta ei enää…

– Kyllä minä vien nyt, mutta pienempänä faija vei. Vaikea sanoa missä kohtaa se taitos tuli, kun moneen vuoteen emme päässeet kokeilemaan. Viime vuonna oikein jäällä päästiin kokeilemaan taas ja oli se aika lailla minun dominointiani, Anton hymyilee.

Aina asetelma ei ole ollut sama eli isä maalissa ja poika maalinteossa – tai ainakin sitä yrittämässä.

– Ei faija pihapeleissä ollut maalissa sentään, enemmän pikkuveli siellä maalissa silloin oli.

Mikäli haluat katsoa NHLWAM-jakson kokonaisuudessaan, niin voit katsoa sen täältä.

Lähde: NordicBet


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!