Taalaliigassa kaukana odotetusta rämpinyt Colorado Avalanche otti perjantain vastaisena yönä helpottavan, vasta kauden kolmannen voiton. St. Louis Blues kaatui luvuin 4-3, vaikka Avs-pelaajista sivussa oli kärkitykki Mikko Rantanen.

 

Joukkueen kakkosketjussa Nazem Kadrin ja Logan O’Connorin kanssa hyökännyt taalaliigan ensikertalainen Sampo Ranta otti roolia sinivalkoisista. Hän ohjasi limpun häkkiin avauserän alkupuolella, mutta Blues-luotsi Craig Berube haastoi tilanteen.

Ranta ohjasi kiekon uuniin mailan ollessa korkealla, mutta maalin hylky oli peräisin lopulta tilannetta edeltäneestä paitsiosta. Hyökkääjä sai yrittää uransa avausmaalia vajaan 12 minuutin peliajalla, kuteja tilille kirjattiin yksi kappale. Rannan tehotilasto jäi asteen plussalle.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalaliigassa kaikkiaan yhdeksän ottelua pisteittä – tällä kaudella tilillä on seitsemän matsia. Coloradon kone on yskinyt, ja joukkue miehitti läntisessä konferenssissa perjantaiaamuna kierroksen ollessa kesken 12:tta sijaa.