Buffalo Sabresin supertähti Jack Eichelin siirtosaagan ratkeaminen saattaa olla enää ajan kysymys, arvioivat useat NHL:n sisäpiirilähteet.

Finalistikaksikkoon kilpailussa tähtihyökkääjän palveluksista ovat viime päivien huhujen perusteella nousseet Calgary Flames sekä Vegas Golden Knights, joilla kummallakin olisi käyttöä supertähtikategorian ykkössentterille.

The Athleticin Hailey Salvianin mukaan Flames olisi valmis sisällyttämään mukaan treidiin myös suomalaisäväriä.

– Pelaajat, kuten Johnny Gaudreau, Noah Hanifin ja Rasmus Andersson ovat todennäköisesti ulkona keskusteluista. Gaudreaun sopimus umpeutuu jo ensi kesänä. Flamesin tarjoamiin siirtokohteisiin lukeutuvat todennäköisesti Matthew Coronato, Connor Zary, Jakob Pelletier, Dillon Dube, Juuso Valimäki sekä tulevaisuuden ykköskierroksen varausoikeuksia, toimittaja uskoo.

Salvianin oma ehdotus Flamesin tarjoukseksi olisi Sean Monahan, Zary, Pelletier, ensi kesän ykköskierroksen varausoikeus sekä yksi tulevaisuuden lupaus. Toimittajan toinen ehdotus sisältäisi puolestaan Monahanin, Duben sekä Välimäen. Kolmikon yhteispalkka (10,225 miljoonaa dollaria) riittäisi kattamaan Eichelin jättimäisen, 10 miljoonan dollarin vuosipalkan. Flamesillä on palkkakatossaan vain miljoona dollaria vapaata pelivaraa.

Vaikka Flames pyöriikin mukana Eichel-keskusteluissa, pidetään Golden Knightsia tästä huolimatta todennäköisimpänä vaihtoehtona entisen Sabres-kipparin uudeksi seuraksi.