Ruotsin alasarjajoukkue Visby/Romassa lopulta vain yhden ottelun pelannut suomalaishyökkääjä Samu Markkula kertoi julkisella Instagram-tilillään rohkeasti ja suorasti, miksi häntä ei nähty kauden alussa sen enempää.

– Tämä on vaikein asia koskaan, mitä olen tehnyt, mutta tavallaan olen helpottunut, että sen vihdoin tein. Eli ekassa kuvassa on Samu 82-kilosena terveenä ihmisenä ja toisessa kuvassa on Samu 64-66-kilosena ei hyvinvoivana kaverina. Eli mulla on sairaus, mikä alko anoreksiana ja muutaman vuoden jälkeen kääntyi päälaelleen bulimiaksi, pelaaja paljasti.

– Tätä on kestänyt tosi monta vuotta ja olen pitänyt itselläni tiedon aivan liian pitkään. Viime viikolla kävin verikokeissa, mistä löytyi huolestuttavia asioita. Se oli minulle viimeinen tikki ja viimein pystyin kertomaan läheisilleni, että olen sairas ja tarviin apua.

Pelaaja joutuu ottamaan pidemmän tauon jääkiekosta ja keskittymään siihen, että hän saa itsensä takaisin kuntoon ja hyvinvoivaksi.

– Tänään on laitettu hommat liikkeelle ja tästä alkaa minun parantumisprosessi. Matka tulee olemaan pitkä ja kuoppainen varmasti, mutta olen valmis siihen.

– Halusin vaan tänne sen kertoa kaikille, ettei tarvii jokaisen tulla kyselemään, miksi en ole pelikentillä. Peace and love, etenkin Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyt 27-vuotias jyväskyläläiskasvatti sanoi.

Markkula on pelannut Suomessa edellisen kerran kaudella 2019-20, jolloin hän edusti Liigan Sportia sekä Mestiksen Hokkia ja Hermestä. Markkula takoi Mestiksesä kaudella 2018-19 järjettömän kovat tehot 17+52=69 kaikkiaan 55 ottelussa.