Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n uusi puheenjohtaja Luc Tardif kertoi sen tiedotteessa, että ensi talven olympiaisäntä Kiina on pääsemässä sittenkin ihan normaalisti mukaan kotiturnaukseen. Joukkueen on tarkoitus pelata A-lohkossa Kanadan, USA:n ja Saksan kanssa.

Tilanne on mutkikkaan oloinen. Vasta tällä viikolla aiemmin erinäiset lähteet kertoivat maan menettävän paikkansa lopputurnauksesta.

Kiinalla on ollut jokseenkin vaikeaa sitä kovempia maita vastaan, ja edellisistä tuloksista löytyy yksi aivan karmea esimerkki: Olympialaisista viime metreillä karsiutunut Norja voitti olympiaisännät niukasti 25-1. Mitkähän mahtava ovat numerot taulussa sitten pohjoisamerikkalaisten kanssa?

Maailmanrankingissa sijalla 32 olevan maan on tarkoitus pelata lähiaikoina pari testiottelua, ja sen jälkeen tilannetta tarkkailaan uudestaan. Vuonna 2019 maa pelasi MM-kisojen 2. divisioonan A-tasolla voittaen vain Belgian. Tuolla voitolla maa vältti putoamisen yhä alemmas.