Liigan alkukauden seuratuin pelaaja on ollut JYPissä kiekkoileva Joakim Kemell.

Vasta 17-vuotias hyökkääjä on ollut syksyn aikana suorastaan mykistävän hyvä, sillä hän johtaa Liigan maali- ja pistepörssiä.

Kemell nousi aivan syystäkin puheenaiheeksi myös Puun takaa -podcastissa, jossa Jani Säteri ja Aki Keinänen hehkuttivat nuorta hyökkääjää.

– Viime vuoden JYP ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, mutta nyt puolestaan pelejä katsoo aivan huumassa, koska siellä on yksi tarpeeksi kiinnostava pelaaja. Yhden tuollaisen pelaajan merkitys on tähtitieteellinen, Säteri kehuu.

Tällä kaudella Kemellin erityisyys tuli vahvasti esiin yhdessä lokakuisessa ottelussa JYPin ja KalPan välillä. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää reilu minuutti, niin KalPa johti kamppailua maalein 4-1. Loppujen lopuksi JYP voitti kuitenkin ottelun jatkoajalla 5-4, kun Kemell syötti ensin yhden osuman ja viimeisteli itse tasoitus- ja voittomaalin.

– Tuo on jokaisessa sarjassa äärimmäisen harvinaista, Säteri hehkutti.

– Suomalaisessa kiekossa tuollaista näkee harvoin. Tuo on sellainen taito, jota ei voi opettaa, Keinänen puolestaan kehui viitaten Kemellin taitoon ja tahtoon kääntää ja voittaa pelejä.

Ylistyssanat eivät toki loppuneet vielä tähän. Säterin mukaan hän ei ole usein nähnyt vastaavanlaista hyökkääjälahjakkuutta Liigassa.

– Tulevaisuus on kirkas, se on NHL:n puolella. Hän pitää tuota sarjaa pilkkanaan. Viimeksi, kun olen nähnyt vastaavaa, niin Tapparassa pelasi nuori seppä nimeltä Sasha (Aleksander) Barkov.