Jos on uskominen pohjoisamerikkalaista valtamedia Sportsnetiä, on ensi kesän NHL-draft juhlaa sekä suomalaisittain että Liigan näkökulmasta. Lähde arveli, että ykköskierroksella napattavien pelaajien joukossa taalaliigaan varataan kolme suomalaista ja neljä liigapelaajaa.

Lähteen mukaan OHL:n Kingston Frontenacsissa pelaavan sentteri Shane Wrightin ja VHL:n Omskissa laitahyökkääjänä liitävän Ivan Mirosnitsenkon perässä kolmantena NHL:ään menee TPS:n liigajoukkueen vasen laituri Juraj Slafkovsky. Tämän perässä keikkuu sarjan toinen timantti, JYPin laitahyökkääjä Joakim Kemell.

– Hän on kovalla vauhdilla tehtailemassa yhtä parasta alle 18-vuotiaan pelaajan kautta Suomessa, lähde hehkutti Kemelliä.

Liigadebytantti keikkui tiukkaan peliviikonloppuun lähdettäessä sarjan pistepörssin kärkipaikalla, kun syksyn 16 ottelua olivat tuoneet tehot 12+6. Maalimäärä on sarjan isoin.

JYP-laituri Brad Lambertin varausnumero on arvioiden mukaan 11 ja HIFK-pakki Otto Salinin 30. Lambert oli jäädä pois MM-kisoihin valmistautuvasta Suomen nuorten maajoukkueesta.

– On aika outoa, että hän jää pois Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen turnauksesta, lähde kirjoitti Lambertista viitaten ensi viikon harjoitusturnaukseen.

Pelaaja nousi Nuorten Leijonien matkaan U20-haastajajoukkueesta, kun Kemell loukkaantui noin viikko sitten Lukko-ottelussa.

– Salin pelaa kärsivällisesti ja tietäen sen, milloin riskejä voi ottaa. Hän puolustaa fyysisesti sekä käyttäen mailaansa hyvin, lähde muotoili nelikon kenties tuntemattomimmasta.

180-senttinen ja 87-kiloinen nollanelonen on pelannut Liigassa vasta yhden ottelun. Hänen varausnumeron on asiantuntijoiden piirissä arveltu olevan jotain 30:n ja 60:n väliltä.