Valeri Nitshushkinin vanha doping-näyte on paljastunut positiiviseksi. Vuoden 2013 nuorten MM-kisoissa annettu näyte sisälsi suuren määrän testosteronia.

Nitshushkin sai rikkeestään neljän vuoden pelikiellon. Panna pätee IIHF:n alaisiin otteluihin eli muun muassa MM-kisoihin ja Pekingissä keväällä pelattaviin olympialaisiin. NHL ei Kansainvälisen jääkiekkoliiton asettamista sanktioista välitä.

Alle 20-vuotiaiden MM-pronssia vuonna 2013 saanut Nitshushkin pelaa kolmatta kauttaan Colorado Avalanchen riveissä Dallas Starsin päästettyä ykköskierroksen varauksensa vapaalle jalalle. Miesten tasolla isokokoinen hyökkääjä on edustanut maatansa yhdessä MM-turnauksessa ja yksissä olympialaisissa.

Antidoping-toimikunta WADAlla on oikeus tehdä uusintatarkastuksia jopa kymmenen vuotta vanhoihin näytteisiin.