Tähtisentteri Aleksander Barkovin taannoinen loukkaantuminen NHL:ssä tarkotti valtavaa näytön paikkaa Florida Panthersin toiselle suomalaiselle tähtipelaaja Eetu Luostariselle. Ykköskentän keskellä Carolina Hurricanesia vastaan loisto-ottein hyökännyt suomalainen selviytyi tästä urakastaan mainiosti, vaikka pinnoja ei kertynyt.

– Luotimme häneen jo viime kaudella. Hänellä oli hyvä alku kauteen, mutta sitten tuli pieni alamäki, väsyminen. Tänä vuonna hän ollut sujut pelaamisen kanssa koko ajan, pantteripaitojen luotsi Andrew Brunette sanoi taalaliigan nettisivujen mukaan.

Luostarinen ei tingi töistään kumpaakaan suuntaan tippaakaan, vaan on luotettava kahden suunnan sentteri. Vuoden 2019 maailmanmestari on summannut tällä kaudella kahdeksassa pelissä kolme maalia, tehotilasto näyttää samalla lukemaa +4.

– Hän on todella vastuullinen pelaaja puolustuksessa, mutta uskon hänellä olevan vielä paljon hyökkäyspotentiaaliakin. Potentiaalin esiin kaivamisen kanssa on vain tehtävä töitä.

Joukkuekaveri MacKenzie Weegar myönsi, että Florida-leirissä paistoi hermostuneisuus Barkovin pudottua. Pelaaja oli kuitenkin samalla ylpeä siitä, kuinka jokainen Panthers-soturi astui esiin.

– Meidän jokainen pelaaja on ollut tällä kaudella esillä, ja Luostarinen kuuluu yhtä lailla tähän porukkaan. Hän astui hienosti isoon rooliin viime ottelussa ja oli uskomaton. Hän oli vahva aloituksissa ja oli avaintekijämme oman pään aloituksissa. Hänen itseluottamuksensa kasvaa koko ajan.

Florida kohtaa tiistaiyönä NY Rangersin kello 02 alkaen.